Activiteiten

Het Westland is een dynamische omgeving en het derde economische gebied van Nederland na de haven van Rotterdam en Schiphol. Het meest bekend is Westland om zijn glastuinbouw en de oranje gloed die er ’s nachts de hemel verlicht, afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De streek dankt aan deze glazen warenhuizen ook zijn bijnaam de Glazen Stad.

Graag willen wij u nog laten weten wat er zoal te doen is in de omgeving.

Allereerst natuurlijk de omgeving van ons hotel.
Het hotel is gesitueerd in een uniek landschap met glazen kassen omgrensd door sloten, dijken, duinen en bos.

De vele fietspaden maken het mogelijk om mooie routes te fietsen.
Zo kunt u bijvoorbeeld naar Delft fietsen (10 km) en daar de oude binnenstad bezichtigen.
Een bezoek aan de scheve “Jan”, de oude kerk of de Delfts Blauw porseleinfabrieken zijn zeer de moeite waard. Dan door fietsen naar Den Hoorn, Schipluiden, De Lier en Naaldwijk.
Onderweg komt u vele kassen tegen waar u voor een prikkie tomaten, komkommers, paprika’s en vele soorten bloemen en planten kunt kopen.

Een fietstocht langs het strand mag natuurlijk ook niet ontbreken. U kunt naar Scheveningen of naar Hoek van Holland fietsen.

Fietst u naar Scheveningen dan komt u uiteindelijk uit op de boulevard met de pier. Vanuit hier fietst u naar Den Haag waar u o.a. het Mauritshuis, Binnenhof en Panorama Mesdag kunt bezoeken. Bent u met jonge kinderen dan zijn Madurodam en het Escher Museum aanraders.

Fietst u naar Hoek van Holland dan is het langs de Nieuwe Waterweg heerlijk genieten van alle grote schepen die de Rotterdamse haven aandoen. Een klein stukje verderop ligt het meest bijzondere deel van de Deltawerken, de “Maeslantkering”.

Ook kunt u vanuit Hoek van Holland met de fiets het water over.
Vaar dan over met Hoeksveer.

Tussen 1 april en 1 oktober kunnen wandelaars en fietsers gebruikmaken van de rechtstreekse veerverbinding tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Het Hoeksveer vaart in deze maanden zeven dagen per week tussen de Berghaven in Hoek van Holland en FutureLand op Maasvlakte 2. De oversteek duurt ca. 1 uur en de fiets mag gratis mee aan boord. Tijdens de oversteek van de entree van Europa’s grootste zeehaven waai je lekker uit en is er genoeg te zien, van zeehonden tot zeeschepen en van tankers tot trekvogels. Bekijk voor de dienstregeling en ticketprijzen de website van Hoeksveer.

Bij de halte “Landtong” ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden. Geniet van vergezichten en het nieuwe strand van de tweede Maasvlakte. Vanaf de halte “Antarcticaweg” bent u op de fiets in circa 20 minuten bij Futureland.
Uiteraard zijn deze routes ook met de auto te doen.

Bent u een maritiem liefhebber? In de haven van Rotterdam kunt u uw hart ophalen.
Boek een rondvaart door de grootste haven van Europa met Spido en bezoek het Maritiem Museum.

Gek op shoppen? Ga dan vooral naar Den Haag met al haar mooie winkels en kleine boetiekjes. Daarna gezellig wat eten en drinken op De Grote Markt of een van de andere knusse pleinen.

Op zoek naar sport en avontuur? Ga leren kitesurfen of raften op zee of blokarten.

Kijk ook eens op Bezoek Westland!

Trekt dit u allemaal niet? Maar heeft u wel zin in lekker in de zon bakken op het strand? Dat kan natuurlijk ook! Op slechts 3 km bij ons vandaan.
Het strand van Monster is rustig, heel erg geschikt voor gezinnen met kinderen en te bereiken met auto en fiets. Voor een paar euro per dag staat uw auto op de parkeerplaats onder aan de duinen. Voor naturisten is er een strook vrijgemaakt tussen Monster en Kijkduin. U kunt daar achter de duinen gratis parkeren.

Hier enkele interessante voorbeelden:

De Maeslantkering

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. Sinds de opening in 1996 hebben al bijna 1,2 miljoen bezoekers hier geleerd over water en het Nederlandse waterbeleid.

2e Maasvlakte

Bezoek het land van de toekomst nu, want dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kun je niet komen. Ervaar zelf hoe het is als golven, zand en wind de boventoon voeren. Op de site staan diverse interessante links.

De Zandmotor

Met de aanleg van de Zandmotor, een schiereiland voor de kust van Ter Heijde, wordt onderzocht of de natuur het zand voor ons langs de kust kan verspreiden.

Bakkie Fietsen

Bakkie Fietsen laat u op een gezonde en persoonlijke manier het Westland zien. U fietst met uw collega’s, familie en/of vrienden een prachtige route door het Westland met een ‘Bakkie Fiets’. Het ‘Bakkie’ voorop de fiets vult u met dagverse producten, nadat u precies weet hoe deze geteeld worden. De verse Westlandse producten, zoals tomaten, druiven en sla kunt u daarna thuis gebruiken voor een heerlijke maaltijd. Zo vers heeft u ze nog nooit geproefd!

Ronvaartbedrijf De Gantel

Rondvaartbedrijf De Gantel (uit Monster) voor rondvaarten door het Westland. Er zijn verschillende groepsarrangementen, variërend van alleen een rondvaart tot en met een compleet dagprogramma. Opstapplaatsen en route’s in overleg. Bijvoorbeeld; rondleiding in een druivenkwekerij, orchideeënkwekerij of tomatenkwekerij of een barbecue bij een paviljoen.

De Uithof

In het meest veelzijdige sport- en recreactiecentrum van Nederland vindt u alle faciliteiten om uw evenement, bedrijfsfeest of meeting tot een succes te maken. Hier vindt u een overzicht van de arrangementen die de Uithof aanbiedt. Wilt u meer informatie over grote bedrijfsfeesten, dan kunt u hier het aanbod bekijken.

 Ook bieden wij een speciaal aanbod voor scholen, kinderfeestjes en vergader mogelijkheden. Laat u verbazen door de vele mogelijkheden van de Uithof en neem snel contact met ons op om ook uw evenement vorm te geven!

Caesar Den Haag

Caesar Den Haag is de plek voor rust en ontspanning in Den Haag. Het bevindt zich in het voormalige Mauritskadebad in het centrum van Den Haag. Caesar Spa Den Haag is zowel een fitness als spa complex van maar liefst 5000 vierkante meter. Naast de spa voorzieningen kunt u hier ook terecht voor groepslessen, yoga, hamam en beauty behandelingen.

Elysium

Elysium is een wellnessresort gelegen in Bleiswijk, tussen Rotterdam en Den Haag. Elysium staat bekend om haar wereldse inrichting. Waan u van tropische watervallen naar lagunes en neem een duik in het duizend-en-een-nacht zwembad. Bij Elysium vindt u een groot aantal sauna’s, baden en andere wellnessfaciliteiten en kunt u ontspannen in de mooiste hamam van Nederland.

Een rondje langs de Westlandse kassen

Bezoek Westland heeft drie nieuwe fietsroutes gepresenteerd die toeristen meer inzicht geven in hoe de tuinbouw in het Westland in zijn werk gaat.